10 fördelar med detox

"Mycket av den mat som vi äter innehåller olika ämnen som lämnar kvar gifter och slaggprodukter i kroppen. Exempel på dessa ämnen är transfetter, socker, tillsatser, bekämpningsmedel, färgämnen och konserveringsmedel. Men slaggprodukter kommer inte bara från mat vi får i oss utan även från yttre påverkan som avgaser, utsläpp eller cigarettrök. Kroppen har en fantastisk förmåga att rena sig själv och kan ta hand om mindre mängder slaggprodukter och gifter. Detta sker främst genom levern som fungerar som kroppens reningsverk. Men när mängden slaggprodukter blir för hög och reningsverken överbelastade kan inte kroppen ta hand om utrensningen själv och då kan det hjälpa att göra en detox. En detox-diet hjälper till att samla ihop alla gifter och skicka ut dem ur kroppen. Vissa gifter och slaggpodukter kan lagras i kroppen i flera år på grund av att kroppen själv inte kan göra sig av med dem."

10 fördelar med detox

1. Du blir piggare.

När din kropp rensas från gifter och slaggprodukter tar den lättare upp alla nyttiga ämnen vilket leder till att kroppen känns lättare och du får mer energi. Ofta känner man sig piggare redan efter ca. en vecka.

2. Viktminskning.

Detox är inte en viktminskningsmetod men många som genomgår en detoxdiet upplever att de går ner i vikt. Detta beror främst på att man under detoxkuren äter mycket frukt och grönsaker med utrensande effekt som ökar matsmältningsförmågan.

3. Du känner dig friskare.

När du gör en detox äter du mycket frukt och grönsaker som innehåller C-vitamin som hjälper till att stärka ditt immunförsvar vilket gör att du blir friskare.

4. En glad och nöjd mage.

Om tidigare haft problem med uppsvälld och gasig mage så kan du efter en detox-diet ofta märka att det försvinner. Detta beror på att du äter mat som låter tarmarna arbeta samt rensar ut gammalt slagg som kan ligga kvar inuti tarmarna.

5. Du sover bättre.

Människor som lider av sömnsvårigheter kan få bättre och djupare sömn efter en detox-diet.

6. Slätare och friskare hy.

En utrensning av slagg hjälper cellerna i din hud att förnya sig och gör att din hy får mer lyster och kanske även ser fastare ut.

7. Vackrare och glansigare hår.

Det är inte omöjligt att hårkvaliteten förbättras efter en detox och det kan kännas glansigare och friskare.

8. Färre celluliter.

En del upplever efter en detox att celluliterna minskar. Kombinerar du din detox-diet med regelbunden motion så har du ännu större chans till detta.

9. En sundare och mer hälsosam livsstil.

En av de stora fördelarna med en detox-diet är att det kan hjälpa dig att förbättra dina matvanor till en mer sund och hälsosam livsstil.

10. Ett längre liv.

En hälsosam livsstil bestående av rätt föda, en glad mage och en kropp i balans ökar dina chanser till ett långt och friskt liv.

Kommentera här: