Sorteringstips

Walk in closet etc:

3. Tänk noga efter vad just du behöver för typ av förvaring innan du inreder din garderob. Behöver du hänga kläderna, vill du lägga dem på hyllplan eller föredrar du utdrag­bara korgar eller lådor?

4. Dekorera med fina kläder och låt dem hänga framme antingen på galgar eller på en klädställning.


Kök:

3. Burkar med lock är bra till det mesta och behövs i alla kök. Trava på höjden, i kylskåpet skafferiet och i lådorna.

1. Rensa och skapa plats

Börja med att skapa plats för det du verkligen använder i köket. Rensa i lådor och i skåp. Ett enkelt och billigt knep att lyfta ditt kök!

8. Öppna hyllplan

Byt ut slitna överskåp mot hyllplan och skapa en öppen lösning. Ett prisvärt alternativ för dig som vill göra om utan att satsa allt för mycket pengar. Idén är dekorativ och gör att köket upplevs mindre kompakt.

14. Stapelbara burkar

Förvara smart i burkar med lock. Trava på varandra och spar plats i skåp och på hyllor. Ett enkelt sätt att organisera specerierna och småsakerna i köket. Glasburkar med lock är dekorativa och kan med fördel stå framme.

34. Glöm inte ­att använda textilier

Textilier ger ett ombonat intryck. Gardiner, dukar, handdukar och mattor får rummet att kännas hemtrevligt. Placera kuddar i kökssoffan och du får ett riktigt mysigt kök att umgås i eller sätt din prägel med mönstrade handdukar. Dynor höjer mysfaktorn också!

35. Ordning i lådor

Inred lådor och skåp med besticklådor, insatser och indelare. Det finns många olika varianter av skåp- och lådtillbehör med varierande funktioner och material. Ett tips för dig som eftersträvar ordning och reda.

36. Byt färg på skåpen

Satsa på att måla om eller lacka om luckorna om de är hyggligt fräscha och hela. Detta är ett bra alternativ om du är nöjd med själva köket och planlösningen, men vill ha en annan kulör på luckorna. Det finns företag som är specialiserade på lackering av luckor.

 

Kommentera här: